Tree-Hive boomkorven

Tree-Hive boomkorven


Omschrijving

Tree-Hive boomkorven dienen voor het beschermen van (fruit)bomen in weides waar het grasland begraasd wordt. Ze zijn ontwikkeld met als doel de bomen voldoende te beschermen tegen vraat, ruimte te geven om te groeien en het onderhoud in de korf eenvoudig te kunnen uitvoeren. 


Robuust 

De hekken waar de boomkorf mee gevormd wordt zij gemaakt uit 4mm draadstaal dat gepuntlast is en verduurzaamd door galvanisatie.


Diervriendelijk

De korven zijn diervriendelijk, er is resoluut gekozen om scherpe uitstekende delen te vermijden zo dat de dieren (en beheerder) zich niet kunnen kwetsen aan de boomkorven. 

Om te vermijden dat de dieren tegen de korven gaan schuren adviseren we om in de weide een goede schuurpaal te voorzien.


Eenvoudig te openen

Door de klemmen tussen de panelen te voorzien van een vleugelmoer, is het mogelijk om de korf eenvoudig te openen en sluiten. Zo kan er vlot onderhoud gebeuren in de korf aan de stam. 


Modulair

Het is mogelijk om de korf groter te maken wanneer de boom groeit door een vierde hek er tussen te stekken. Wanneer er meer dan vier hekken gebruikt worden, is het aan te raden om extra piketten te zetten. 


Installatie

  1. Plaats de hekken op de grond naast elkaar en bevestig de klemmen tussen de hekken
  2. Plaats de hekken rond de boom om de locatie van de paal te bepalen, zodat boom in het midden staat (eventueel de boompaal te hergebruiken)
  3. Plaats de paal, met een palenhamer of door eerst een gat te boren met een grondboor +-40cm diep naast de boom.  (opgelet bij bestaande bomen voor het beschadigen van de bast of wortels tijdens het plaatsen van de paal)
  4. Plaats de hekken, sluit ze en bevestig aan de paal met bouwlint 
  5. Opgelet! als de korf te hoog is en er kans is dat de takken schuren, kunnen de bovenste twee rijen opengeknipt en omgeplooid worden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x